HOME/ PROGRAMMA

Schilderdagen bij de Woodbrookers

Marijke Sondorp

Datum: dinsdag 13 augustus 2018 – vrijdag 16 augustus 2019
Start: dinsdag 13 augustus voor de lunch
Einde: vrijdag 16 augustus na de lunch
Docent en gastvrouw: Marijke Sondorp

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Met dit thema in ons achterhoofd onderzoeken we de mogelijkheden van verf, krijt, inkt of potlood op verschillende ondergronden, zoals papier en textiel. We werken aan de hand van opdrachten, die in een dagdeel zijn uit te voeren. We schilderen of tekenen naar aanleiding van de natuur, de mensen of gebouwen om ons heen en we gebruiken onze eigen fantasie. En natuurlijk praten we er met elkaar over: Wat spreekt je aan in je eigen werk en wat in het werk van de ander? Welke lijnen, vormen of kleuren vind je sterk of juist zwak? Waar ben je tevreden over en wat stoort je? Hoe kun je je werk veranderen, zodat je wel tevreden bent?

Naast dit werken gaat het die dagen vanzelfsprekend vooral om het plezier, om de ontmoeting met elkaar, om het gezellig samen eten en de gesprekken in de wandelgangen.
Soms zeggen mensen ‘Ik kan helemaal niet tekenen’. Dan vinden ze het resultaat het belangrijkste, misschien wel de bewondering van de anderen. Helaas, daar gaat het tijdens deze schilderdagen niet om. Het gaat om het doen (zeggen we nu), om het proces (zeiden we vroeger). Precies, ervaar maar hoe fijn het is om op deze manier bezig te zijn!

En natuurlijk is er plaats voor de niet-tekenende deelnemer, die zichzelf overdag bezighoudt en die af en toe eens in het atelier komt kijken of ...

De prijzen zijn afhankrelijk van overnachting in een slaaphuisje of in een hotelkamer en van het aantal deelnemers. Dat is bij 5 deelnemers tussen de 400 en 500 euro, bij 9 deelnemers tussen de 360 en 450 euro, op basis van vol pension en materialen...

Woodbrookersleden ontvangen een korting van 10%.

Info en aanmeldingen: Marijke Sondorp 0341 -353717
masondorp@solcon.nl