HOME/ PROGRAMMA

Veerkracht

Datum: vrijdag 22 maart 2024 – zondag 24 maart 2024
Inleider: Machteld Huber


Machteld Huber

‘Veerkracht’ Het leven kan soms zo heerlijk zijn eigen gangetje gaan. Zeker als je een passende baan hebt, leuke mensen om je heen hebt, geen zorgen hebt om andere mensen, je de vrijheid hebt om je tijd naar eigen idee in te vullen, je financiële middelen ter beschikking hebt, een goede gezondheid en noem maar op! Het kan niet beter, een en al genieten!

Maar dan: je baan valt weg, je geld wordt minder, je gezondheid ook, mensen om je heen worden, net als jij, ouder en je kunt niet alles meer wat je zo fijn gewend was te doen. Je wordt zelfs afhankelijk van anderen, wat tijd en krachten betreft.

Hoe ga je daar mee om? Hoe is je veerkracht? En als je geneigd bent om bij de pakken neer te gaan zitten, wat kan je daar zelf aan veranderen?

Met arts Machteld Huber gaan we dieper in op deze situaties. En vinden we samen manieren om onze veerkracht te versterken. Zij gaat uit van het idee van Positieve Gezondheid.

Gezondheid is niet de af- of aanwezigheid van ziekte, maar het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale omstandigheden om te gaan, om zoveel mogelijk eigen regie te voeren. We denken dan bijvoorbeeld aan aspecten zoals eigenwaarde, zelfrespect, toekomstperspectief, levenslust en maatschappelijke betrokkenheid.

Zaterdagavond zien we de film ‘Dansen met gehoornde dames’

-.-.-.-

Programma

Datum: vrijdag 22 maart 17.00 uur - zondag 24 maart na de lunch
Gastheer: Bart van der Elst

Prijzen

Hotelkamer 1 persoons 395 euro p.p.
Hotelkamer 2 persoons 370 euro p.p.

Woodbrookersleden ontvangen een korting van 10%.

Aanmelden

Via

masondorp@solcon.nl of 0341-353717
Deze cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 12 deelnemers vóór 9 februari 2024
Bij aanmelding kunt u een beroep doen op extra korting op de deelnemersprijs.