HOME/ PROGRAMMA

Hoe neem je de juiste beslissing en voor wie?

Datum: Vrijdag 11 november 2022 17.00 uur zondag 13 november 2022, na de lunch
Inleider: Corrie Haverkort
Gastvrouw: Marijke Sondorp
Corrie Haverkort

In ons dagelijkse leven staan we regelmatig voor allerlei beslissingen. Soms relatief kleine beslissingen zoals de vraag: pas ik op mijn kleinkinderen of niet? Bezoek ik een zieke buurman of liever niet? Tot aan grote beslissingen zoals het wel of niet verbreken van relaties of het veranderen van tradities en gewoontes.
Maar wanneer weet je of je een juiste beslissing hebt genomen? En voor wie? Een besluit dat jouzelf en anderen goed doet. Moet je bij je besluitvorming altijd rekening houden met anderen? Luister je goed naar jezelf of laat je je leiden door dat wat anderen van jou verwachten?

In ons eigen leven moeten we bij beslissingen altijd kijken wat goed bij onze eigen situatie past. Ieder van ons moet de nodige zelfkennis verwerven en aan de hand daarvan beslissen hoe we ons in ethisch opzicht verhouden tot anderen.
Aristoteles ging er van uit dat je jezelf traint in een goed mens te zijn door aan je deugden, mogelijkheden en talenten te werken. Moed, eerlijkheid en rechtvaardigheid staan bij hem centraal. Evenals mildheid en compassie.
In het weekend is er tijd en ruimte om aan de hand van het werk van Aristoteles te reflecteren op ons eigen handelen en de vraag wat ons en anderen gelukkig maakt bij een beslissing.

Prijzen

Hotelkamer 1 persoons 395 euro p.p.
Hotelkamer 2 persoons 370 euro p.p.

Aanmelden

masondorp@solcon.nl of 0341-353717
Leden Vereniging Woodbrookers ontvangen een korting van 10%.