HOME/ PROGRAMMA

GASTEN over de STUDIO's en/of EENMALIG GESPREK

Studiogast JUDITH van der HEIJDEN sprak met een coach

"Als echte stadse wordt mijn dagelijks leven vaak opgeslokt zonder dat ik dat in de gaten heb. Een borrel hier, een opening daar, het 'bijhouden' van een sociaal leven en het omgaan met de strubbelingen die op mijn pad komen waarvan ik soms helemaal niet weet hoe er mee om te gaan. Op een bepaald moment was ik alleen nog maar toe aan rust, weg uit de stad, weg van de mensen. Maar waar ging ik dan naar toe? Retraite moest het worden, maar dan wel retraite waar niet de nadruk lag spiritualiteit en religie, maar waar het wel mogelijk is om je daar mee bezig te houden als je dat wenst. Waar ik niet mee hoefde te doen aan groepsactiviteiten en waar ik me volkomen vrij en afgesloten zou voelen van mijn dagelijkse patronen en routines en bovenal, waar ik even alleen kon zijn. Zo kwam ik uit bij het Landgoedhotel Woodbrooke.

Het was voor mij de eerste keer dat ik met retraite ging en ik vond het ontzettend eng. Al snel bleek dat dit niet nodig was. Wat een geweldige omgeving en wat een geweldige plek om daar een paar dagen te mogen verblijven. Alles wat ik nodig had was in het retraite verblijf te vinden, en alles waar ik naar verlangde vond ik in de omgeving.

Ik heb er specifiek voor gekozen ook gebruik te maken van de mogelijkheid gesprekken te voeren met een coach. Na een kort voorgesprek met een van de medewerkers van het Landgoedhotel Woodbrooke hebben zij mij gekoppeld aan een coach die perfect was voor mij. Ik koester warme herinneringen aan onze wandeling door de bossen, de coach begreep waar ik stond in mijn leven en wat ik nodig had om verder te komen. Een bijzondere ervaring die ik nog maar weinig eerder had. Ik snapte mezelf ook ineens weer ietsje beter. Vol nieuwe inzichten ben ik weer naar huis gegaan. Mijn tijd in het Landgoedhotel Woodbrooke was enerzijds moeilijk en confronterend, anderzijds rustgevend en mooi. Het Landgoedhotel Woodbrooke heeft me handvatten gegeven waardoor ik weer wat verder ben dan ik was. Ik kom zeker nog eens terug."


Studiogast ALMA POST schreef aan een boek

"Ik heb in 2008 en 2009 drie dagen in een (retraite)studio gezeten om aan een boek te werken. Samen met een vriendin, die ook schrijft en in de studio naast de mijne zat. Het was beide keren geweldig. De bosrijke omgeving, het grote huis met zijn art déco uitstraling en het leuke pad naar de studio's brengen je al in een rustige, geconcentreerde sfeer. Dan de studio zelf. Die is heel leuk ingericht, met dat zwart en rood, maar er staat gelukkig niets te veel, en niets wat je afleidt. Geen TV of radio, witte wanden met slechts één kleine afbeelding. Een prettige, royale badkamer, een grote halkast waar je je spullen kwijt kunt: het is allemaal heel comfortabel en precies wat je nodig hebt.

Wij zetten onze tafel voor de openslaande deuren, en zaten allebei met onze laptop in ons eigen domein, gezicht naar het bos. Een ideale situatie om te schrijven. Heel prettig is het ook dat je buren net als jij voor de rust en stilte zijn gekomen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat die ineens gaan zitten barbecuen, of iets anders storends gaan doen. Die gedachte alleen al werkt louterend. Ik heb geen enkele kritiek op de studio's, voor mij zijn ze helemaal goed en ik zal er zeker terugkomen."

Zo zijn wij elkaars geschenk www.uitgeverijbalans.nl